maandag 2 januari 2012

Music

Goedemiddag!
Hoe was jullie 'jaarwisseling'? Mijne was in ieder geval erg leuk en gezellig. :)
In mijn eerste blogpost in 2012 wil ik jullie wat vertellen over mijn muzieksmaak, lievelings muziek, lievelings liedjes, zangers, zangeressen (ookal zullen die denk ik ontbreken omdat ik in muziek meer ben van mannen stemmen), bands, dat dus.


Lang lang lang lang laaaang geleden had ik al iets gepost over Mika. Mika is zeker een van mijn lievelings zangers. Ik vind zijn stem en zijn teksten echt geweldig en ik houd ervan dat hij altijd zulke vrolijke liedjes zingt. Ik zou Mika zeker eens live willen zien als hij ooit nog naar Nederland komt.


Sinds kort vind ik OK Go echt een hele leuke band. Ze maken erg leuke liedjes en ze staan vooral bekend om hun originele videoclips waar ze heel veel tijd in steken. Deze twee clips zijn van een van mijn lievelings liedjes van OK Go:
This Too Shall Pass. Ja, het is hetzelfde liedjes, maar ze hebben er twee verschillende clips voor. De eerste is een hele gave kettingreactie en de tweede vind ik erg speciaal omdat de muziek daar wordt gespeeld door OK Go en een orkest (die clip is trouwens ook nog steeds erg leuk om naar te kijken). Als je deze clips leuk vindt, kijk dan vooral ook wat andere clips van deze band. :)


Ik ben geen grote Arctic Monkeys fan, maar Mardy Bum van hen is zeker een van mijn lievelings liedjes! De zanger heeft zo'n leuk accent en de tekst van dit liedje spreekt me ook erg aan. Dit liedje zou ik ook zeker willen leren spelen op de gitaar (ja ik speel een beetje gitaar), maar dit gaat me denk ik niet lukken op mijn huidige (akoestische) gitaar. Verder vind ik Waving Bye To The Train or The bus, Fluorescent Adolescent en Perhaps Vampires Is a Bit Strong But... van ze ook erg leuk.


Maroon 5 vind ik ook een erg leuke band. Hun oude liedjes vind ik erg leuk maar hun 'nieuwste' album, Hand All Over (I HAS), heeft ook erg leuke liedjes. De teksten zijn dan niet erg origineel, bijna alles gaat over l'amour, maar ik vind Maroon 5 toch vaak erg fijn om te luisteren. Omdat ik toch al lekker mijn mening aan het verkondigen ben, wil ik nog wel even kwijt dat ik Moves Like Jagger een verschrikkelijk lied vind, sorry Adam Levine. Ik heb het niet zo met zo'n standaard dance beat.


Muse kan ook zeker niet ontbreken in dit lijstje. Veel mensen kennen Muse van hun liedjes in Twilight, maar ze hebben nog veel meer andere sublieme muziek. Ze maken een soort 'duistere' rock muziek (volgens Wikipedia: 
Progressieve rockAlternatieve rock) en nee, dit betekent niet dat het een 'gothic' band is, maar ze maken nogal aparte, moeilijk te beschrijven muziek. Ik vind hun muziek erg origineel en bijzonder en de teksten ook erg geniaal.

En last but not least (cliché!) ga ik wat vertellen over Jack Johnson. Ik ken zijn muziek van Glee, waarin Mike Chang in seizoen 1 op Bubble Toes (dit liedje) danste en volgens youtube ben ik nu een of andere 'nep fan' (lees: 'thumbs up if glee DIDN't bring you here...you simply like jack johnson'), maar ik vind het juist amazing dat ik daardoor zijn muziek heb leren kennen, want Jack Johnson is echt een geweldige zanger en gitarist en mijn leven zou niet compleet zijn zonder hem (kuchoverdrijfkuch).

Voor nu hou ik het hier bij, maar er moet nog zeker een deel 2 komen, want er ontbreekt eigenlijk nog heel veel aan dit lijstje!

Wat vinden jullie van deze liedjes en naar watvoor muziek luisteren jullie graag? 

from Fay with love

21 opmerkingen:

 1. Ik ken eigenlijk niet heel veel artiesten in dit berichtje. Behalve Maroon 5 en die vind ik echt helemaal geweldiggggggg!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. super leuk, ik ken ze bijna allemaal niet maar het lijken me echt leuke!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Maroon 5 is greattt...nice post

  follow each other?

  x Hajar & Mounia
  Twitter: @Mouniaaa20
  @Hauntedovoxo

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik luister alleen Maroon 5 hiervan, die vind ik echt goed :)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Leuke liedjes! Ik vind Mika ook heel leuk en ben ook echt enooooorm fan van Arctic Monkeys (Alex Turner, aaaaaah).

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Enkel maroon 5 ken ik. De rest misschien als ik wat liedjes er van hoor.

  Happy 2012

  http://elinedumonghphotography.blogspot.com

  BeantwoordenVerwijderen
 7. De beste wensen nog meid! Leuke filmpjes, ik heb genoeg te zien vandaag hihi.
  Liefs, ♥
  www.todaysbeauty.nl

  BeantwoordenVerwijderen
 8. wat een super leuke blog heb je zeg!
  nog een gelukkig nieuwjaar!
  liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Leuke lijst, OK Go vind ik ook erg tof!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Ah dankjewel! :) Leuke artiesten, Muse mag inderdaad ook niet ontbreken in mijn lijstje. Het gerucht gaat dat ze dit jaar naar Pinkpop komen! Dat lijkt me zo gaaf. Leuke post! x

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ziet er allemaal leuk uit!
  Lijkt Lowlands je niets?
  Als ik een beetje naar de line-up kijk ^^
  &Bij iedere post heb ik altijd muziek staan,
  mijn muzieksmaak varieert,
  maar vaak is het wel wat rustiger!

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Leuke post! En ik vind Mardy Bum echt een heel leuk nummer. (:

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Jack Johnson is mijn favoriet uit dit lijstje!

  BeantwoordenVerwijderen