woensdag 20 november 2013

18 en een week!

HOI HOI!

Precies een week geleden ben ik 18 geworden! Nu kan ik éeeeeeeeeindelijk:
 1. Auto rijden! (maar geen geld voor)
 2. Naar het casino (zie 1.)
 3. Sterke drank kopen (ook best duur, zie wederom 1.)
 4. Mijn eigen zorgverzekering kiezen!
Haha dat dus, maar verder vind ik het best leuk om 18 te zijn hoor. Wel vind ik het jammer dat ik in veel musea nu ineens de 'volwassenen prijs' moet gaan betalen (want nogmaals, weinig geld).

Donna en Lola vieren ook feest.
Mijn verjaardag was gelukkig erg plezierig. Zoals ik al eerder had geblogd had ik geld voor een camera gekregen, die ik al eerder had gekocht. Mijn moeder was nog wel zo leuk om mijn camera nog eens voor me in te pakken zodat ik toch cadeaupapier had om te verscheuren. :)

Vorige week had ik het iets te druk om te bloggen. We hadden namelijk PRESENTATIEWEEK op de uni, ja: EEN HELE WEEK. Maandag moesten we een eerste presentatie houden om te oefenen, over: jezelf. Woensdag moesten we ook een presentatie geven, jawel op mijn verjaardag, over een zelfgekozen onderwerp. Ik had als onderwerp Lush gekozen. En omdat ik jarig was had ik koekjes getrakteerd, groene koekjes, met kleurstof, zelfgemaakt! Ondanks de kleur waren ze erg lekker. Deze presentaties waren om te oefenen. Je kreeg van heel de groep en de tutor feedback en de presentatie werd zelfs opgenomen waardoor je hem thuis kon terugkijken (WOEHOE!). Vrijdag moest je een eindpresentatie geven (voor een cijfer) over een onderwerp van psychologie uit de vorige blokken. Vóór deze week HAATTE ik presenteren, met heel mijn hart en ziel. Op de middelbare school was ik bij een presentatie altijd te nerveus om rustig en verstaanbaar te praten. Dat is ook best moeilijk als je hart te keer gaat van de zenuwen. En mijn houding: ook verschrikkelijk. Maarrrrr, door deze week ben ik presenteren oprecht minder erg gaan vinden en het ging gelukkig ook steeds beter. Jaaa, we leven nog! Nu nog afwachten wat mijn cijfer voor de eindpresentatie wordt.

Appeltaart bakken!
Toen deze gelukkig-niet-zo-extreem-verschrikkelijke-maar-wel-lange week voorbij was, heb ik op zondag mijn verjaardag gevierd met familie en een paar vriendinnen. Dit was super gezellig en ik heb ook nog leuke cadeautjes gehad.

Deze zaterdag geef ik een feestje voor vriendjes en vriendinnetjes bij mij thuis. Het thema is Ugly Sweaters dus iedereen moet een lelijke trui of een met patronen en figuren aandoen. Ik ben erg nieuwsgierig naar de truien van iedereen! :D


 from Fay with love

3 opmerkingen:

 1. nog van harte gefeliciteerd en wat een leuke cavica's heb je haha!
  liefs,

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Nog gefeliciteerd!! Oeh, appeltaaaart. <3

  BeantwoordenVerwijderen
 3. HAHAHA, ugly sweater thema! Ik ben stiekem wel benieuwd naar je ugly sweater. Verder nog gefeliciteerd! Enne... hopen op een goed cijfer!

  BeantwoordenVerwijderen