woensdag 27 oktober 2010

The boy who knew too much

En dan heb ik het natuurlijk over MIKA, ja ja, de 'gay' zanger die iedereen wel kent van Grace kelly, Lollipop en Big girl you are beautiful.
Mika is op 18 augustus 1983 geboren in Beiroet, Libanon. Zijn echte naam is Michael
Holbrook Penniman Hij is nu dus 27 jaar oud.
Zijn moeder komt ook uit Libanon en zijn vader uit Amerika. Hij heeft een broer(Fortuné) en drie zussen(Allegra, Yasmine en Paloma). Toen hij nog jong was verhuisde hij naar Parijs en op zijn negende naar Londen.
Als eerste single van Mika's debuutalbum Life In Cartoon Motion werd Relax, Take It Easy uitgebracht, maar het werd in eerste instantie geen succes. Het liedje Grace Kelly werd zijn doorbraak. Hij schreef het nummer als "wraakactie" op alle platenlabel die in Mika geen toekomst zagen. Hij noemt dit nummer zijn "fuck you-song". Door zijn succes werden sommige liedjes opnieuw uitgebracht waaronder, Relax take it easy. Hiermee scoorde hij een nummer 1-hit in onder meer Nederland, België en Frankrijk.
Tijdens Lowlands 2007 kreeg Mika zijn eerste gouden plaat uitgereikt voor het album Life In Cartoon Motion. Mika verkocht meer dan 35.000 exemplaren van het album in Nederland. In België heeft het album de platina status, hij verkocht inmiddels meer dan 60.000 exemplaren van het album.
Bij de Brit Awards 2008 won Mika de award "British breakthrough". Ook op de Britse Capital Awards viel Mika twee keer in de prijzen. Hij werd "Best UK male" en zijn album Life in Cartoon Motion werd "Best UK album". In mei 2008 werd Mika bekroond op de Ivor Novello Awards als "Songwriter of the year". Op de Belgische TMF Awards in 2008 won hij "Best Pop".
Mika's familie is tot nu toe erg belangrijk geweest in zijn carriëre. Zijn zussen en zijn moeder waren mika's stylistes. Mika's zus, yasmine, heeft ook geholpen met het tekenen van album- en singlecovers. Ook doen zijn broer en zussen de achtergrondstemmen voor het album.
Mika heeft twee albums uitgebracht: Life in cartoon motion en The boy who knew too much.
Mika behoort tot een van mijn lievelingszangers en ik vind vooral the boy who knew too much een geweldig album. Als je het niet kent raad ik je aan om er wat liedjes van op te zoeken. Ik vind One foot boy, Good gone girl en Blame it on the girls de leukste liedjes van het album!

Op 11 oktober 2010 werd zijn zus Paloma gespiest op een hek na een val van het balkon van de derde verdieping.
"She is in a critical but stable state. The family have asked for privacy at this time." vertelde Mika's contactpersoon.
Mika twitter onlangs: ''Just got to the hospital to visit my sister Paloma and she has told me what my Fan Club have done for her. It's amazing... They sent her flowers and a letter explaining that members of the MFC had made a collective donation in her name to the Air Ambulance Unit. Thank you so much. What a thoughtful thing to do. She absolutely loved it.''
Toen ik het las schrok ik wel een beetje, maar ik hoop dat Paloma snel uit het ziekenhuis weg kan en ik wens haar en Mika veel sterkte!
from Fay with love

2 opmerkingen:

  1. Wow wat een tekst! Maar je hebt gelijk mika is een held! :)

    Liefs,
    lastminutetofashionland.blogspot.com

    BeantwoordenVerwijderen