dinsdag 22 maart 2011

There's one thing you never ever put in a trap

Goedendag!
Gisteren had ik jammer genoeg geen tijd om te bloggen, want ik had van drie uur tot half twaalf aan school gewerkt (met wat pauzes om te eten ertussen). Het resultaat is wel een leesverslag wat helemaal in orde is en een werkstuk over beeldspraak en stijlfiguren wat een week te vroeg is ingeleverd. Eigenlijk moet ik nu wiskunde en Engels leren, maar het is te veel en te moeilijk, dus zal ik jullie nu met trots iets vertellen over Doctor Who!

Doctor Who
Doctor Who is een Britse sciencefictiontelevisieserie. (Ja Brits, ze hebben dus ook allemaal zo'n leuk accent. Dat maakt het allemaal nog leuker.) Doctor Who liep oorspronkelijk van 1963 tot 1989 en was hiermee de langstlopende sciencefictionserie. Uiteindelijk werd de serie in 2005 hervat op de BBC. 
De Elfde Doctor en Amy Pond
De serie gaat over de Doctor, ja gewoon de Doctor. Hij reist in een tijdmachine, de TARDIS (staat voor  Time And Relative Dimension(s) In Space, een relatieve dimensie in tijd en ruimte), door het heelal. 
De TARDIS is van binnen groter dan van buiten. Het had oorspronkelijk de eigenschap zich aan te passen aan de omgeving waarin het zich bevond. In 1963 is het bij een bezoek aan Londen echter blijven steken in de vorm van een politiehokje. Het lijkt nu nog het meest op een blauwe telefooncel.
De Doctor is een  Time Lord, een eeuwenoud ras dat op de planeet Gallifrey woonde. Hij is nu in feite al meer dan 900 jaar oud. Als ze dodelijk verwond zijn, kunnen timelords hun lichaam regeneren, waarbij ze een andere persoonlijkheid en karakter krijgen (of terwijl: een nieuwe acteur krijgt de rol). In het lopende seizoen van Doctor Who speelt al de Elfde Doctor, Matt Smith, die tevens heel erg goodlooking is. 
De Doctor en de TARDIS
In de serie reist de Doctor door de tijd en komt hij daar allerlei buitenaardse (of onderaardse) wezens tegen. Deze zijn meestal niet al te vriendelijk en vaak willen ze de aarde vernietigen of zo iets dergelijks, en moet de Doctor ze verslaan. Dat klinkt zo allemaal misschien heel saai en kinderachtig, is het niet. De aliëns zien er niet echt uit als het beeld wat je krijgt als je denkt aan het woord 'aliën', en ook niet als het stereotype 'monster'. Bijvoorbeeld de Daleks, zij zijn genetish gemanipuleerde mutanten die eruitzien als robots en tevens de grootste vijand van de Doctor zijn. En de Weeping Angels, dat zijn standbeelden van engelen die bewegen als je niet naar ze kijkt en als je niet uitkijkt, kunnen ze je vermoorden.
Elke keer heeft de Doctor ook een metgezel die met hem meereist in de TARDIS.
Bij de huidige afleveringen is dat Amy Pond, gespeeld door Karen Gillan, en later ook samen met haar verloofde Rory.
Het beste is om het gewoon eens te kijken als je het niet kent en dan maar beoordelen wat je ervan vindt. Ikzelf vind het echt geweldig. Het is natuurlijk ook niet voor niets dat charlieissocoollike Doctor Who fan is.
In Nederland wordt Doctor Who jammer genoeg alleen op Syfy Universal uitgezonden, wat je alleen maar kunt zien als je digitale tv hebt, maar handiger is het om het gewoon online te kijken op bijvoorbeeld deze site. Op internet is het jammer genoeg alleen maar te vinden zonder ondertiteling (Engels gesproken dus), maar dat is dan ook weer reuzegoed voor je Engelse luistervaardigheid.


Dus, kende jij Doctor Who al en wat vind je er van?


 from Fay with love

6 opmerkingen: